Listovky
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a vykrojíme z něj formičkami různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova.
Upečené cukroví ihned po upečení obalíme pomocí lžíce v misce s moučkovým cukrem, rozložíme je na vhodný tác nebo jinou podložku a necháme zcela vychladnout.
Poznámka k receptu
Listovky jsou vynikající i naslano. Upečte si je třeba na Silvestra. Stačí, když vykrojené kousky potřete rozšlehaným vejcem a posypete kmínem, solí, provensálským kořením či nastrouhaným sýrem.
Načítám komentáře...