Luxusní kokosky
Seznam surovin
Na kokosky:
- cukr 140 gramů
- bílek 2 kusy
- kokos 60 gramů (strouhaný)
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- sůl 1 špetka
Na sušenky:
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- máslo 70 gramů
- kokos 50 gramů (strouhaný)
- cukr 40 gramů
- žloutek 1 kus
Na marmeládu:
Na ozdobení:
- ananas 50 gramů (kandovaný (nebo papája), tenké plátky)
- čokoládová poleva bílá 20 gramů
Postup přípravy
Nejdříve připravíme kokosky. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a přišleháme do něj cukr. Sníh přemístíme do kovové misky, vložíme ji do teplé vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Na závěr do sněhu vmícháme kokos a citronovou kůru. Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme lžičkou ze sněhu malé pusinky, vložíme je do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 15 – 20 minut dorůžova. Hotové kokosky ihned odlepíme z plechu a necháme vychladnout.
V malém kastrůlku svaříme ananasovou dřeň s cukrem a nastrouhaným čerstvým zázvorem do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Všechny suroviny na sušenky smícháme v míse a vypracujeme tuhé těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj kolečka, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 150 °C pečeme asi 15 minut dorůžova.
Upečené sušenky necháme krátce vychladnout, pak je potřeme marmeládou a každou přiklopíme kokoskou. Na závěr každý kousek ozdobíme plátkem kandovaného ovoce, které přilepíme pomocí bílé čokoládové polevy rozehřáté ve vodní lázni.
Načítám komentáře...