Macešky

Seznam surovin

Na těsto:

Na krém:

Na ozdobení:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme moučkový cukr s máslem a žloutky do světlé pěny a necháme ji 20 minut odpočinout. Pak do ní přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud není těsto pružné a na povrchu suché (trvá to asi 15 – 20 minut, záleží na výšce těsta).

Upečený korpus necháme vychladnout a pak z něj vykrojíme kolečka, která podélně rozkrojíme, takže z každého získáme dvě slabší kolečka – vrchní a spodní (velikost koleček záleží na vás, na větším kolečku si můžete vyhrát se zdobením, menší kolečka se lépe jedí).

Zbytky korpusu rozdrobíme a smícháme se surovinami na krém.

Tmavou čokoládu na ozdobení rozlámeme na kousky a rozehřejeme ji v misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme nakrájený rostlinný tuk a pak vodu a rozmícháme dohladka. V další misce rozehřejeme bílou čokoládu.

Spodní kolečka potřeme připraveným krémem a zakryjeme je vrchními kolečky. Krém naneseme i po obvodu slepených koleček a obalíme je kokosem. Na vrchní část koleček naneseme lžičkou opatrně tmavou polevu a nakreslíme do ní bílou čokoládou dva soustředné kruhy, které tahem párátka ke středu propojíme do tvaru květu. Kolečka pak necháme dobře zaschnout a ztuhnout v chladu.

Poznámka k receptu

Do náplně použijte likér, který máte rádi. Já používám marcipánový, ale můžete to být třeba griotka nebo i obyčejný rum.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...