Madlenky s levandulí
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 115 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl 1/4 lžičky
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 75 gramů
- máslo 115 gramů (rozpuštěné)
- levandule 1 lžička (rozdrcená)
- citronová kůra 1/2 kusu (nastrouhaná)
- med 2 lžíce
- vanilka
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hladká (na vysypání formy)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
1. Formu na madlenky vymažte máslem a vysypejte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Prosejte mouku s práškem do pečiva a solí, přidejte levanduli. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, přidejte suchou směs, rozpuštěné máslo, med, vanilku a citronovou kůru. Těsto promíchejte a nalijte do formy.
3. Pečte 8 - 12 minut. Nechte trochu zchladnout a ještě teplé vyklopte. Posypte moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
- Vláčné francouzské pečivo příjemně nabourá náš český vánoční stereotyp. A lžička levandule s ním udělá divy.
- Ingredience na 24 kusů.
Načítám komentáře...