Makronky s rozinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- cukr moučkový 140 gramů
- máslo 120 gramů
- rozinky 50 gramů
- vejce 1 kus
- smetana 4 lžíce
- rum 1/2 decilitru
Postup přípravy
Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je stát. V míse utřeme změklé máslo se 100 g moučkového cukru dohladka. Přidáme žloutek a smetanu a vše ušleháme do lehké pěny. Z bílku ušleháme tuhý sníh, přišleháme k němu zbylý moučkový cukr a sladký sníh vmícháme společně s prosátou moukou do máslové směsi.
Na vymazaný plech tvoříme lžičkou z připravené hmoty malé hromádky a ozdobíme je dobře odkapanými rozinkami, které byly naložené v rumu.
Makronky vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a upečeme je do růžova.
Načítám komentáře...