Makronky s rozinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve zalijeme rozinky rumem a necháme je stát. V míse utřeme změklé máslo se 100 g moučkového cukru dohladka. Přidáme žloutek a smetanu a vše ušleháme do lehké pěny. Z bílku ušleháme tuhý sníh, přišleháme k němu zbylý moučkový cukr a sladký sníh vmícháme společně s prosátou moukou do máslové směsi.

Na vymazaný plech tvoříme lžičkou z připravené hmoty malé hromádky a ozdobíme je dobře odkapanými rozinkami, které byly naložené v rumu.

Makronky vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a upečeme je do růžova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...