Mandlové hříbečky
Seznam surovin
- mandle 200 gramů (blanšírované)
- cukr moučkový 200 gramů
- bílek 1 kus
- kakao 1 lžíce
Postup přípravy
1. Mandle najemno umelte nebo rozmixujte a smíchejte s cukrem a bílkem. Vypracujte lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto. Pokud budete přidávat cukr či mandle, pamatujte, že poměr mandlí a cukru by měl zůstat stejný.
2. Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, pak ze světlé hmoty vytvarujte nožičku a z tmavé klobouček. Slepte je dohromady. Pokud marcipán nedrží, použijte na slepení trochu našlehaného bílku. Hříbečky je nutné tvarovat z marcipánu z čerstvě mletých mandlí. Pokud byste je dělali z mandlové mouky, drobily by se.
Poznámka k receptu
Advent a Vánoce má Johana spojené s babičkou Olgou a její kuchyní. V ní se odehrávaly všechny přípravy, peklo se cukroví, připravoval bramborový salát a také dělaly báječné mandlové hříbečky. Na ty se jako dítě těšila nejvíc. Byly jiné, nepečené, a hlavně roztomilé. Byly tak spjaté s babičkou, že je už nikdo v rodině na Vánoce nedělá. Bohužel. Přitom jsou tak snadné a dobré...
30 kusů
Načítám komentáře...