Mandlové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 240 gramů
- máslo 200 gramů
- mandle 110 gramů (loupané, mleté)
- cukr moučkový 70 gramů
- žloutek 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr moučkový (na obalení)
- cukr vanilkový (na obalení)
Postup přípravy
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutek, moučkový cukr a mleté mandle a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladu.
Pak ho necháme ohřát na pokojovou teplotu (těsto se lépe tvaruje), utvoříme z něj několik válečků, které nakrájíme na kousky, každý vytvarujeme do malého válečku a stočíme ho do rohlíčku. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 - 12 minut.
Ještě teplé upečené rohlíčky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru (nebo v moučkovém cukru ovoněném pravou vanilkou) a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...