Mandlové rohlíčky II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- tuk 90 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- mandle 50 gramů (mleté loupané)
- sorbit 30 gramů (sypký)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- mandlové aroma 3 kapky
- čokoládové zdobení (DIA číslice nebo písmenka na ozdobu)
- čokoláda mléčná 1 lžíce (DIA rozpuštěná)
- kakao (na pocukrování)
Postup přípravy
Změklý tuk a sorbit vyšleháme do pěny, vmícháme vejce se žloutkem a mandlové aroma a do směsi po částech zapracujeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandlemi. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladničce hodinu rozležet.
Připravené těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 3 mm a vykrojíme z něho rohlíčky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 10 minut. Upečené rohlíčky necháme vychladnout a pak je uložíme na 10 nebo i více dnů do uzavřené krabice, aby se rozležely.
Na rohlíčky naneseme štětcem trochu čokolády, na každý položíme číslici nebo ozdobu a necháme zaschnout. Před podáváním rohlíčky poprášíme kakaovým práškem.
Poznámka k receptu
Místo číslic a písmenek ozdobte rohlíčky tenkými pramínky rozpuštěné DIA čokolády.
Načítám komentáře...