Mandlové šátečky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, změklého másla, mandlí, cukru, žloutků, nastrouhané citronové kůry a špetky soli vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout.

Mezitím připravíme náplň. Bílek vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu, přidáme cukr, vyšleháme dotuha a vmícháme rozmělněný marcipán s nastrouhanými mandlemi.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverečky o straně 3 cm. Do středu každého stříkneme pomocí cukrářského sáčku s hladkou širší trubičkou malou pusinku náplně, dva protilehlé konce čtverečku přes sebe přehneme a spíchneme je mandlovým klínkem. Šátečky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut dorůžova.

Po vychladnutí šátečky částečně namočíme do rozehřáté čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...