Mandloví ježci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, másla, cukru, soli a mletých mandlí vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 10 kousků, do každého zabalíme jednu celou mandli, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 °C upečeme dozlatova.

Marcipán rozválíme na pocukrovaném válu na plát a nakrájíme ho na 10 čtverečků. Po vychladnutí zabalíme každý upečený kousek s mandlí do čtverečku marcipánu a vytvarujeme do podoby ježka.

Pomocí krátkých nůžek nastříháme marcipán na zádech ježka jako bodliny. Zbylý marcipán smícháme s kakaem, vytvoříme z něj oči a čumáčky a přilepíme je na ježky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...