Mandloví ježci
Seznam surovin
- marcipán 100 gramů
- mandle 10 kusů (celé, oloupané)
- mouka pšeničná hladká 35 gramů
- máslo 25 gramů
- mandle 20 gramů (mleté)
- cukr moučkový 20 gramů
- kakao 1 špetka
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový (na vál)
Postup přípravy
Z mouky, másla, cukru, soli a mletých mandlí vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 10 kousků, do každého zabalíme jednu celou mandli, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 160 °C upečeme dozlatova.
Marcipán rozválíme na pocukrovaném válu na plát a nakrájíme ho na 10 čtverečků. Po vychladnutí zabalíme každý upečený kousek s mandlí do čtverečku marcipánu a vytvarujeme do podoby ježka.
Pomocí krátkých nůžek nastříháme marcipán na zádech ježka jako bodliny. Zbylý marcipán smícháme s kakaem, vytvoříme z něj oči a čumáčky a přilepíme je na ježky.
Načítám komentáře...