Mandlovo - skořicové hvězdičky s polevou
Seznam surovin
- cukr moučkový 200 gramů
- bílek 2 kusy
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- mandle 150 gramů (mleté, neloupané)
- skořice 1 lžička (mletá)
- tuk (na vymazání)
- mouka (na vál)
- skořice 2 špetky (na posypání)
Postup přípravy
Bílky, cukr a citronovou šťávou utřete dohusta. Dejte stranou 1/3 hmoty jako polevu (zabalte misku do fólie, aby poleva neoschla).
Do zbytku hmoty přimíchejte mleté mandle a skořici. Vál a těsto lehce posypte hladkou moukou a vyválejte plát. Vykrajujte hvězdičky a naskládejte je na vymazaný plech. Každý kousek potřete polevou, posypte špetkou skořice a vložte do trouby vyhřáté na 150 °C.
Cukroví 30 - 40 minut sušte a potom nechte vychladnout.
Načítám komentáře...