Marcipánová psaníčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- marcipán 150 gramů
- tuk 80 gramů
- cukr 50 gramů
- mandle 50 gramů (jemně mleté)
- mléko sušené 20 gramů
- kakao 1 lžíce
- likér mandlový 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- potravinářské barvivo 1 špetka (červené)
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku, mleté mandle, změklý tuk, cukr, kakao a mandlový likér a vypracujeme hladké těsto.
Asi 15 g marcipánu obarvíme špetkou červené potravinářské barvy a odložíme stranou. Zbylý marcipán propracujeme se sušeným mlékem a utvoříme z něj váleček, který nakrájíme asi na 30 plátků.
Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverečky. Do středu každého položíme plátek marcipánu, rohy těsta přehneme do středu a okraje k sobě přitiskneme. Takto vytvořená psaníčka rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Po vychladnutí do středu každého psaníčka přimáčkneme kuličku z obarveného červeného marcipánu.
Načítám komentáře...