Marcipánové bábovičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Marcipánovou hmotu důkladně prohněteme s moučkovým cukrem, mletými pistáciemi a griotkou, až vznikne hladké tužší těsto. Připravené těsto přeložíme na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Vykrájíme z něj kolečka a napěchujeme je prsty do malých formiček ve tvaru báboviček vysypaných moučkovým cukrem. Pak těsto z formiček opatrně vydloubneme nebo vyklepneme a uložíme na 2 - 3 hodiny v chladu.

Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Vršky ztuhlých báboviček namočíme v polevě, posypeme je nasekanými pistáciemi a necháme vše dobře ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...