Marcipánové bábovičky
Seznam surovin
- marcipán 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- pistácie 50 gramů (mleté, nesolené)
- likér Griotka 1 lžíce
- cukr moučkový (na vál a vysypání formiček)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
- pistácie (nasekané, na ozdobení)
Postup přípravy
Marcipánovou hmotu důkladně prohněteme s moučkovým cukrem, mletými pistáciemi a griotkou, až vznikne hladké tužší těsto. Připravené těsto přeložíme na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Vykrájíme z něj kolečka a napěchujeme je prsty do malých formiček ve tvaru báboviček vysypaných moučkovým cukrem. Pak těsto z formiček opatrně vydloubneme nebo vyklepneme a uložíme na 2 - 3 hodiny v chladu.
Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni. Vršky ztuhlých báboviček namočíme v polevě, posypeme je nasekanými pistáciemi a necháme vše dobře ztuhnout.
Načítám komentáře...