Marcipánové brambůrky
Seznam surovin
- piškoty 1 balíček (dětské)
- cukr moučkový (na vál)
- kakao (na obalení)
Na náplň:
- zavařenina rybízová 200 gramů
- máslo 130 gramů
- cukr 110 gramů
- čokoláda hořká 80 gramů
- bílek 3 kusy
- rum 0,2 decilitru
Na obalení:
- marcipán 500 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- zavařenina rybízová 100 gramů
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme v misce do pěny. Přimícháme do ní rozehřátou vlažnou čokoládu a rum a pak zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru. Krém nastříkáme cukrářským sáčkem na polovinu piškotů, zbytek potřeme marmeládou a slepíme k sobě vždy piškot s marmeládou a s krémem.
Marcipánovou hmotu dobře propracujeme s moučkovým cukrem, přeložíme ji na vál poprášený moučkovým cukrem a válečkem ji postupně rozvalujeme do všech stran, až získáme plát tenký asi 0,3 cm. Rádýlkem ho nakrájíme na stejné čtverečky o velikosti asi 8 x 8 cm.
Rybízovou zavařeninu určenou na obalení trochu zahřejeme (aby byla tekutější). Připravené slepené piškoty potřeme kolem dokola ohřátou zavařeninou a každý položíme na jeden čtverec marcipánu. Piškoty do marcipánu zabalíme a v dlaních je ještě zakulatíme a uhladíme.
Obalené piškoty vložíme do misky s kakaem a povalováním je v kakau ze všech stran dobře obalíme (na obalení můžeme použít i mikrotenový sáček, do kterého kakao nasypeme, vložíme piškoty a potřepáváním je obalíme. Hotové brambůrky vložíme do papírových košíčků.
Načítám komentáře...