Marcipánové brambůrky

Seznam surovin

Na náplň:

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme v misce do pěny. Přimícháme do ní rozehřátou vlažnou čokoládu a rum a pak zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru. Krém nastříkáme cukrářským sáčkem na polovinu piškotů, zbytek potřeme marmeládou a slepíme k sobě vždy piškot s marmeládou a s krémem.

Marcipánovou hmotu dobře propracujeme s moučkovým cukrem, přeložíme ji na vál poprášený moučkovým cukrem a válečkem ji postupně rozvalujeme do všech stran, až získáme plát tenký asi 0,3 cm. Rádýlkem ho nakrájíme na stejné čtverečky o velikosti asi 8 x 8 cm.

Rybízovou zavařeninu určenou na obalení trochu zahřejeme (aby byla tekutější). Připravené slepené piškoty potřeme kolem dokola ohřátou zavařeninou a každý položíme na jeden čtverec marcipánu. Piškoty do marcipánu zabalíme a v dlaních je ještě zakulatíme a uhladíme.

Obalené piškoty vložíme do misky s kakaem a povalováním je v kakau ze všech stran dobře obalíme (na obalení můžeme použít i mikrotenový sáček, do kterého kakao nasypeme, vložíme piškoty a potřepáváním je obalíme. Hotové brambůrky vložíme do papírových košíčků.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...