MARCIPÁNOVÉ KOSTKY ALIAS MANDLOVÉ HŘÍBEČKY
Seznam surovin
- mandle 180 gramů (loupané)
- cukr moučkový 180 gramů
- bílek 1 kus
- kakao 1 lžíce
- mandle (nasekané na ozdobu)
Postup přípravy
1. Mandle rozmixujte na hladký prášek a promíchejte je s cukrem. Bílek prošlehejte vidličkou, aby se lehce napěnil, a postupně ho přilévejte k mandlím a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. To se nesmí drobit, nesmí ale ani příliš lepit.
2. Těsto rozdělte na dva díly a do jednoho zapracujte kakao (kdyby kakao marcipán příliš vysušilo, přidejte trochu bílku) a důkladně propracujte. Každé těsto vyválejte na silnější placku a rozkrájejte na kostičky.
3. Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu a obalte v ní kakaové kostky. Odložte je na plech vyložený pečicím papírem, ozdobte je nasekanými přírodními mandlemi a nechte ztuhnout. Pak rozehřejte tmavou čokoládu, obalte v ní světlé kostky, ozdobte nasekanými loupanými mandlemi a přidejte na plech.
Poznámka k receptu
Nepečené cukroví z talířů vždycky zmizí jako první, zvlášť v případě kvalitního marcipánu. Stojí za to, vyrobit vlastní, pokud vás ale tlačí čas, sáhněte klidně po kupovaném. Efektní kostičky budou hotové v cuku letu.
asi 500 g marcipánu
tuhnutí přes noc
Načítám komentáře...