Marcipánové měsíčky
Seznam surovin
- marcipán 200 gramů
- mandle 150 gramů (mleté, neloupané)
- bílek 1 kus
- moučka škrobová 3 lžičky
- citronová kůra 1 lžíce (strouhaná)
- likér mandlový 2 lžičky ((Amaretto))
- citronová tresť 3 lžičky ((esence))
- cukr moučkový (na vál a na posypání)
Postup přípravy
Marcipánovou hmotu důkladně propracujeme s mletými mandlemi, bílkem, škrobovou moučkou, nastrouhanou citronovou kůrou, mandlovým likérem a citronovou trestí, až získáme tužší hladké těsto.
Připravené těsto přeložíme na vál poprášený moučkovým cukrem a rozválíme ho na plát silný asi 0,5 cm. Formičkou z něj vykrojíme tvary měsíčků a přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 - 12 minut (měsíčky nám po dopečení musí připadat ještě vlhké).
Upečené měsíčky necháme vychladnout a pak je poprášíme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...