Marcipánovo – ořechové dortíky
Seznam surovin
- marcipán 340 gramů ((nejlépe na pečení))
- bílek 250 gramů ((asi 8))
- cukr 200 gramů
- ořechy lískové 130 gramů (mleté)
- mouka pšeničná hladká 110 gramů
- máslo 100 gramů
- vejce 2 kusy
- smetana na šlehání 30 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- likér mandlový 2 lžíce ((Amaretto))
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání formiček)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formiček)
- čokoládová omáčka ((topping) na doplnění)
Postup přípravy
Marcipán nastrouháme najemno do mísy, přidáme smetanu a vejce a umícháme hladkou kaši, do které přidáme špetku soli. Vmícháme změklé máslo vyšlehané do pěny, vanilinový cukr a mleté oříšky. Pak vmícháme prosátou mouku, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru a na závěr těsto ochutíme likérem.
Těstem naplníme důkladně vymazané a vysypané malé čtvercové formičky, rozložíme je na plech a dortíky upečeme při 180 °C dorůžova.
Po vychladnutí dortíky opatrně vyklopíme z formiček a doplníme je čokoládovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Využijte i jiné hotové druhy omáček, které se prodávají v obchodech pod označením topping.
Načítám komentáře...