Marokánky
Seznam surovin
- cukr krupice 240 gramů
- mandle 220 gramů ((nebo nesolené burské oříšky))
- mléko 115 gramů
- med 80 gramů
- mouka pšeničná hladká 75 gramů
- máslo 55 gramů
- pomerančová kůra 50 gramů (proslazená)
- ovoce kandované 40 gramů
- rozinky 40 gramů
- tuk (na vymazání plechu)
- čokoládová poleva tmavá 200 gramů (na ozdobení)
Postup přípravy
V hrnci smícháme mléko s cukrem a máslem a směs přivedeme k varu. Přidáme med, nasekané mandle (buráky), nakrájené kandované ovoce, rozinky a nasekanou pomerančovou kůru a krátce povaříme. Po částečném zchladnutí do hmoty vmícháme hladkou mouku.
Mokrýma rukama utvoříme z hmoty placičky a rozložíme je na vymazaný plech pokrytý papírem na pečení (nebo ještě teplou hmotu nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou a hromádky rozmáčkneme mokrou rukou). Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 – 15 minut.
Upečené marokánky necháme vychladnout a pak hladké spodní části potáhneme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.
Načítám komentáře...