Masarykovo cukroví
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- ořechy lískové 200 gramů
- máslo 200 gramů
- kakao 3 lžíce (holandské)
- žloutek 1 kus
Postup přípravy
1. Ořechy na hodinu namočte do studené vody, pak je osušte a nahrubo nasekejte. Mouku, kakao, žloutek a máslo promíchejte a vypracujte hladké těsto. Přidejte do něj ořechy a vytvarujte 2 válečky o průměru 3 cm. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici.
2. Válečky nakrájejte na kolečka silná 0,5 cm, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po vyjmutí můžete část ještě teplých koleček obalit v moučkovém cukru.
Poznámka k receptu
- Většího vlastence mezi cukrovím nenajdete. Favorit našeho prvního prezidenta spoléhá na křehké kousky lískových ořechů v kakaovém těstě. Kdo si chce dopřát, obalí ho ještě v moučkovém cukru.
- Ingredience na 2 plechy a nutné počítat s odležením přes noc.
Načítám komentáře...