Medvědí pracny
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- kakao 50 gramů
- máslo 280 gramů
- cukr krystal 250 gramů
- ořechy vlašské 140 gramů
- skořice 1/2 lžičky
- hřebíček 1/2 lžičky
- vejce 1 kus
- sůl
Postup přípravy
1. Mouku s kakaem prosejte do mísy, přidejte koření, cukr, sůl a mleté vlašské ořechy. Změklé máslo nakrájejte na kousky, přidejte k sypké směsi a vyklepněte do ní vejce. Rukama zpracujte těsto, vytvořte z něj váleček, zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout do druhého dne v lednici.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto natlačte do formiček, dávejte pozor, aby ho ve formičkách nebylo příliš, pak by se špatně propeklo.
3. Pracny pečte 10–12 minut, ihned po upečení je pomocí chňapky vyklepněte a polovinu obalte v moučkovém cukru. Skladujte v chladu a nechte zabalené v alobalu rozležet 14 dní.
Poznámka k receptu
Polovinu pracen nechte tmavou, druhou obalte v moučkovém cukru a máte z jednoho těsta rázem dva druhy.
Načítám komentáře...