Medvědí tlapky II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- máslo 95 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- ořechy vlašské 40 gramů (mleté)
- kypřící prášek do pečiva (na špičku nože)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- cukr vanilkový (moučkový, na posypání)
Postup přípravy
Z hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, mletých vlašských ořechů a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme ho na malé kousky, každý lehce obalíme v hladké mouce a vtlačíme je do formiček na medvědí tlapky (střed těsta trochu upěchujeme prsty, aby formičky nebyly těstem naplněné zcela do roviny). Naplněné formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut dozlatova.
Upečené, ještě horké tlapky vyklopíme z formiček, ihned je lehce posypeme vanilkovým moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...