Nepečené válečky s mandlemi
Seznam surovin
Na kakaovou hmotu:
- tuk 80 gramů (pokrmový)
- cukr moučkový 80 gramů
- kakao 2 lžíce
- moučka škrobová 1 lžíce
- ořechy lískové 50 gramů (mleté)
- mléko 1 lžíce
Kromě toho:
- cukr moučkový (na posypání válu)
- čokoláda bílá (na obalení)
- kokos (strouhaný, na obalení)
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustíme tuk, vmícháme do něj postupně cukr, kakao, mléko a škrobovou moučku a směs zahřejeme až k bodu varu (ale nevaříme, hmota by se srazila!). Hmotu odstavíme z ohně a když trochu prochladne, pomalu do ní vmícháme mleté oříšky.
Vál poprášíme moučkovým cukrem a z kakaové hmoty na něm vyválíme rukou tenký váleček. Nakrájíme ho na kousky a necháme je dobře vychladit.
Vychlazené válečky obalíme ze všech stran v rozehřáté bílé čokoládě, pak ve strouhaném kokosu a necháme je zaschnout.
Poznámka k receptu
Do nakrájených válečků z kakaové hmoty můžete z obou stran zapíchnout klínky nakrájené z loupaných mandlí (špičkou dovnitř). A místo strouhaného kokosu vypadá moc hezky i obal z čokoládového sypání.
Načítám komentáře...