Nugátové kuličky
Seznam surovin
- nugát 250 gramů
- mandle 120 gramů
- čokoláda hořká 75 gramů
- tuk ztužený (100%) 25 gramů (Omega)
- rum 3 lžíce
- mandle (nasekané, na obalení)
Postup přípravy
Nasekané mandle určené na obalení nasypeme na teflonovou pánev. Za stálého míchání je opatrně opražíme a necháme je vychladnout.
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky (nebo nakrájíme ostrým nožem) a vložíme do kovové misky. Přidáme nakrájený nugát a tuk, misku vložíme do horké vozní lázně a vše necháme rozpustit na hladký krém.
Do čokoládového krému přidáme jemně nasekané mandle a rum a dobře promícháme. Vzniklou hmotu necháme trochu prochladnout, pak z ní oddělujeme malé kousky a utvoříme z nich v dlaních kuličky, které obalíme ve vychladlých opražených mandlích.
a pak v nich obalíme nugátové kuličky.
Načítám komentáře...