Ořechové kostičky
Seznam surovin
- cukr 160 gramů
- ořechy vlašské 160 gramů (mleté)
- máslo 160 gramů
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- bílek 4 kusy
- tuk (na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Na polevu:
- cukr moučkový 160 gramů
- žloutek 4 kusy (čerstvý, z kontrolovaného chovu)
- cukr vanilkový 1/2 balíčku
Postup přípravy
V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme mleté vlašské ořechy, hrubou mouku a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho po částech vmícháme vařečkou do připravené směsi.
Ořechové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, vložíme ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 - 20 minut. Upečený ořechový plát necháme vychladnout.
V misce smícháme moučkový a vanilinový cukr, přidáme žloutky a vše společně vyšleháme do pěny. Touto polevou přelijeme vychladlý upečený ořechový plát a polevu necháme dobře ztuhnout v chladu. Na závěr plát nakrájíme na malé čtverečky.
Poznámka k receptu
Plech místo vymazávání a vysypávání vyložte papírem na pečení, který můžete použít i opakovaně.
Načítám komentáře...