Ořechové škebličky

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na vál prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo a uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte žloutek a lžíci vody. Vypracujte hladké těsto a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici, ideálně však přes noc.

2. Připravte náplň: žloutek utřete s cukrem, přidejte mleté ořechy, tuzemák a šlehejte, dokud není náplň hladká.

3. Těsto vyválejte na tenký plát, vykrájejte kolečka a doprostřed každého dejte lžičku náplně. Přeložte napůl a lehce stiskněte okraje k sobě. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Cukroví nechte chvíli vychladnout a ještě vlahé obalte v moučkovém cukru.

Poznámka k receptu

Jsou křehké, voňavé a plné skvostné ořechové náplně... Tohle cukroví je přímočaré a nic nepředstírá. Je prostě dobré. „

60 kusů ODLEŽENÍ TĚSTA V LEDNICI PŘES NOC

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...