Ořechové škebličky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 250 gramů (změklé)
- žloutek 1 kus
- voda 1 lžíce (ledová)
Náplň:
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
- cukr moučkový 100 gramů (+ na obalení)
- žloutek 1 kus
- rum 2 lžíce
Postup přípravy
1. Na vál prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo a uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte žloutek a lžíci vody. Vypracujte hladké těsto a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici, ideálně však přes noc.
2. Připravte náplň: žloutek utřete s cukrem, přidejte mleté ořechy, tuzemák a šlehejte, dokud není náplň hladká.
3. Těsto vyválejte na tenký plát, vykrájejte kolečka a doprostřed každého dejte lžičku náplně. Přeložte napůl a lehce stiskněte okraje k sobě. Pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Cukroví nechte chvíli vychladnout a ještě vlahé obalte v moučkovém cukru.
Poznámka k receptu
Jsou křehké, voňavé a plné skvostné ořechové náplně... Tohle cukroví je přímočaré a nic nepředstírá. Je prostě dobré.
60 kusů ODLEŽENÍ TĚSTA V LEDNICI PŘES NOC
Načítám komentáře...