Ořechové trojhránky
Seznam surovin
- máslo 140 gramů
- cukr 140 gramů
- ořechy 140 gramů (mleté)
- bílek 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 70 gramů
- kakao 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Na bílou polevu:
- cukr moučkový 200 gramů
- rum 4 lžíce
- voda 2 lžičky (horká)
Postup přípravy
V míse vyšleháme změklé máslo s polovinou cukru a kakaem do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj druhou polovinu cukru. Sníh pak střídavě s moukou a ořechy zamícháme do máslové pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut.
Mezitím z cukru, rumu a horké vody utřeme vařečkou hladkou polevu (trvá to asi 15 minut).
Upečený plát necháme vychladnout, pak ho potřeme tenkou vrstvou bílé polevy a po jejím zaschnutí plát nakrájíme ostrým nožem na trojúhelníčky. Na závěr trojránky ozdobíme linkami tmavé čokoládové polevy a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...