Ořechové trojhránky

Seznam surovin

Na bílou polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme změklé máslo s polovinou cukru a kakaem do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj druhou polovinu cukru. Sníh pak střídavě s moukou a ořechy zamícháme do máslové pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut.

Mezitím z cukru, rumu a horké vody utřeme vařečkou hladkou polevu (trvá to asi 15 minut).

Upečený plát necháme vychladnout, pak ho potřeme tenkou vrstvou bílé polevy a po jejím zaschnutí plát nakrájíme ostrým nožem na trojúhelníčky. Na závěr trojránky ozdobíme linkami tmavé čokoládové polevy a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...