Ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, mletých ořechů, žloutků a nastrouhané citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odpočinout v chladu.

Pak těsto rozdělíme na malé kousky, vtlačíme je do vymazaných formiček na ořechy a v troubě vyhřáté na 170 °C je upečeme dozlatova.

Upečené ořechy vyklepneme z formiček, necháme je vychladnout a pak vždy dvě půlky ořechu slepíme k sobě oříškovo - čokoládovou pomazánkou (můžeme použít i doma připravený krém nebo ořechovou náplň). Na závěr slepené ořechy posypeme moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...