Ořechy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 260 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
- žloutek 2 kusy
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- tuk (na vymazání formiček)
- čokoládová pomazánka ((Nutella) na slepení)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Z hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, mletých ořechů, žloutků a nastrouhané citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odpočinout v chladu.
Pak těsto rozdělíme na malé kousky, vtlačíme je do vymazaných formiček na ořechy a v troubě vyhřáté na 170 °C je upečeme dozlatova.
Upečené ořechy vyklepneme z formiček, necháme je vychladnout a pak vždy dvě půlky ořechu slepíme k sobě oříškovo - čokoládovou pomazánkou (můžeme použít i doma připravený krém nebo ořechovou náplň). Na závěr slepené ořechy posypeme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...