Palcové sušenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 160 gramů
- cukr krystal 75 gramů
- žloutek 2 kusy
- bílek 1 kus
- mandle 120 gramů (nahrubo nasekané)
- sůl
- džem malinový 100 gramů
Postup přípravy
1. Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Přidejte žloutky, mouku, sůl a vypracujte hladké těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
2. Z těsta vytvarujte kuličky o průměru 2 cm. Bílek nalijte do hlubokého talíře, lehce jej vidličkou našlehejte a kuličky do něj namočte. Mokré kuličky poté obalte v nahrubo nasekaných mandlích a v rozestupech pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Palcem nebo koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek a vyplňte ho džemem. Vložte do trouby a pečte 15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
Poznámka k receptu
Musí skvěle chutnat, a ještě jim to musí na svátečním stole slušet. Palcové sušenky vyhrávají titul Miss cukroví. Z jedné várky jich uděláte kolem 45 ks, my ale doporučujeme dávku rovnou zdvojnásobit.
Načítám komentáře...