Perníčky I
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 600 gramů
- cukr moučkový 210 gramů
- máslo 75 gramů (změklé)
- vejce 3 kusy
- med 3 lžíce
- jedlá soda 1,5 lžičky
- koření perníkové 2 lžičky
- žloutek (na potření)
Poleva:
- cukr moučkový 150 gramů (150-180g)
- šťáva citronová (pár kapek)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření. vejce rozšlehejte s medem a spolu se změklým máslem je přidejte k sypkým surovinám. Vypracujte pevné, lesklé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici. Pak ho vyválejte na plát silný asi 3mm a vykrájejte požadované tvary. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 12–15 minut v troubě předehřáté na 160°c. Po vyndání je ihned potřete rozšlehaným žloutkem.
2. Než perníčky zchladnou, připravte polevu: cukr třikrát prosejte do misky, přidejte bílek a citronovou štávu a lžící nebo metličkou utřete dohladka. Polevu přendejte do zdobicího sáčku a perníčky ozdobte.
Poznámka k receptu
Každá rodina má svůj vlastní recept. Přesto vyzkoušejte perníčky od naší food stylistky Kláry. Nejen že báječně chutnají i bez uležení, ale i nádherně vypadají.
asi 2 plechy
odležení 1 hodina
Načítám komentáře...