Perštýnské věnečky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smíchejte všechny sypké suroviny a postupně do nich zapracujte máslo. Vypracujte hladké, nelepivé těsto a nechte ho přes noc uležet v lednici.

2. Druhý den si připravte mlýnek s nástavcem na cukroví a nastavte na něm tvar hvězdičky. Těsto nechte trochu povolit, aby se s ním dobře pracovalo, a po částech ho vkládejte do mlýnku. Hotové pruhy stáčejte do koleček o průměru asi 5cm a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

3. Pečte v troubě předehřáté na 160°c asi 15–20 minut. Smíchejte moučkový a vanilkový cukr a ještě teplé cukroví v něm obalte. Nechte 14 dní odležet.

Poznámka k receptu

Poklad z rodinného portfolia naší art directorky Zuzky. Pochází od prababičky Růženy, u které se na Perštýně každé Vánoce všichni scházeli. Prababička vařila znamenitě, ale dělala jen jeden druh cukroví – právě tyhle věnečky. Většina návštěv odcházela s receptem, což se nezměnilo ani dnes.

30 ks

odležení přes noc

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...