Piňa colada
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- cukr 100 gramů
- kokosové mléko 2 decilitry
- máslo 50 gramů
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- šťáva ananasová 2,5 decilitru
- cukr 50 gramů
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
- rum bílý 1/2 decilitru
Na polevu:
- čokoládová poleva bílá 200 gramů
- kokos 80 gramů (jemně strouhaný)
Postup přípravy
Kokosové mléko svaříme s třetinou cukru na polovinu, zchladíme a přišleháme žloutky se změklým máslem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přišleháme zbylý cukr a sníh střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva zamícháme do žloutkové hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné asi 1 cm, povrch zakryjeme papírem na pečení, aby plát zůstal po upečení rovný, a pečeme asi 15 minut při 170 °C.
Mezitím svaříme ananasovou štávu na polovinu, odstavíme ji z ohně a vmícháme cukr. Když se rozpustí, přimícháme rozšlehané vejce se žloutkem, nádobu se směsí ponoříme do horké vodní lázně a mícháme, dokud krém nezhoustne, a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout.
Z upečeného plátu stáhneme papír a vykrojíme z něj formičkou kolečka o průměru 2 - 3 cm. Odkrojky rozmixujeme v sekacím strojku a jednu nebo dvě lžíce vláčných drobečků společně se změklým máslem a rumem vmícháme do krému. Tím pak slepíme vždy dvě kolečka k sobě.
Okraje koleček potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, obalíme v kokosu a po zaschnutí zakryjeme polevou i vršek každého kolečka.
Načítám komentáře...