Pistáciové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- pistácie 190 gramů (blanšírované)
- máslo 180 gramů (změklé)
- cukr moučkový 50 gramů
- žloutek 2 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr vanilkový (na obalení)
Postup přípravy
1. Nejprve umelte nebo nasekejte pistácie najemno. Změklé máslo vyšlehejte s prosátým cukrem do světlé pěny. Po jednom přidejte žloutky a důkladně zašlehejte. Přisypte prosátou mouku, sůl, pistácie a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vytvarujte z něj váleček, zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
2. Troubu předehřejte na 180°c. plech vyložte pečicím papírem. Po částech odkrajujte těsto, vyválejte z něj váleček, nakrájejte na dílky a ručně vytvarujte rohlíčky. Zbytek těsta nechte vždy v lednici, aby bylo důkladně vychlazené. Hotové rohlíčky pokládejte na připravený plech a pečte asi 10 minut nebo dokud nejsou na dotyk pevné. Ještě teplé dobře obalte ve vanilkovém cukru a nechte odležet 14 dnů.
Poznámka k receptu
V rodině šéfredaktorky Johany se pečou samozřejmě vanilkové rohlíčky – klasické mandlové či s oříšky. Johana je ale světoběžnice, a tak jí nedá, aby nezkusila dát receptům nový, trochu zelený kabát.
50 ks
odležení přes noc
Načítám komentáře...