Plněné kávové trubičky
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou kávu, přidáme změklé máslo se žloutky a vše rychle zpracujeme nejprve menší vařečkou a pak rukama na hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 0,5 cm a nakrájíme ho na obdélníky. Každý natočíme na kovovou pomaštěnou trubičku, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Upečené trubičky necháme krátce zchladnout, pak je stáhneme z kovových trubiček a necháme vychladnout.
V kastrůlku svaříme bílé víno s cukrem, přidáme marmeládu a povaříme asi 5 minut. Pak opatrně vmícháme rozšlehané žloutky, stáhneme teplotu a mícháme do zhoustnutí. Takto připravenou náplň necháme trochu prochladnout, pak ji naplníme do cukrářského sáčku s tenkou hladkou trubičkou a nastříkáme do vychladlých trubiček.
Načítám komentáře...