Plněné kokosové mušle
Seznam surovin
- mouka celozrnná 200 gramů
- tuk 120 gramů
- moučka kokosová 100 gramů
- sorbit 50 gramů (sypký)
- vejce 1 kus
- jedlá soda 1 špetka
- tuk 25 gramů (rozpuštěný na vymazání formiček)
Na krém:
- sýr Ricotta 250 gramů
- máslo 100 gramů
- sorbit 45 gramů (sypký)
- smetana na šlehání 2 lžíce
- vanilkové aroma 4 kapky (nebo rumové)
Postup přípravy
Kousky změklého tuku utřeme do pěny za postupného přidávání sorbitu. Do pěny vešleháme vejce a vmícháme prosátou mouku promíchanou se sodou a kokosovou moučkou. Připravíme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu hodinu rozležet.
Formičky na mušle vymažeme trochou tuku, do každé dáme kousek těsta a prsty ho dobře přitiskneme na dno a boky formičky tak, aby ve středu zůstala prohlubeň. Formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 7 - 8 minut. Horké mušle vyklopíme z formiček a necháme vychladnout (pokud je nebudeme plnit hned, uložíme je po vychladnutí na suchém chladném místě).
V míse vyšleháme kousky změklého másla se sorbitem. Vešleháme ricottu, přimícháme smetanu a pár kapek aroma, až vznikne hladký krém. Naplníme jím polovinu mušlí, které překryjeme zbylými mušlemi a mírně je přimáčkneme.
Poznámka k receptu
Před podáváním můžete mušličky poprášit sorbitem.
Načítám komentáře...