Plněné ořechy
Seznam surovin
- kakao 1 lžíce
- cukr skořicový 1/2 balení
- mouka pšeničná hladká 1,5 hrnku
- máslo 1/2 hrnku
- citronová kůra 1 lžička
- ořechy vlašské 1 hrnek (mleté)
- cukr moučkový 6 lžic
- vejce 1 kus
Na náplň:
- ořechy vlašské 1 hrnek (mleté)
- máslo 1/2 hrnku (změklé)
- cukr moučkový 4 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 4 lžíce (40%)
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto promícháme v míse a rukama vychlazenýma pod ledovou vodou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do mikrotenové fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
Z těsta odkrajujeme malé kousky a z nich tvoříme kuličky, které vmáčkneme do formiček na ořechy. Přebytečné těsto vždy odkrojíme a použijeme znovu. Připravené ořechy pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova asi 8 minut. Ořechy vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.
Na krém utřeme máslo s cukrem do jemné světlé pěny a vešleháme do ní ořechy a rum. Vždy polovinu ořechu naplníme v silnější vrstvě cukrářským sáčkem připraveným krémem a navrch přilepíme druhou polovinu ořechu. Ořechy necháme rozležet v temnu a chladu alespoň den.
Načítám komentáře...