Plněné ořechy III
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- tuk 140 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- ořechy 100 gramů (strouhané)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- mouka pšeničná hladká (na obalení těsta)
Na krém:
- cukr 90 gramů
- máslo 200 gramů
- mléko 2 decilitry
- pudinkový prášek vanilkový 1/2 balení
- žloutek 2 kusy
Postup přípravy
Ze změklého tuku, cukru, mouky, ořechů a prášku do pečiva vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak ho rozdělíme na malé kousky, obalíme je v mouce, vtlačíme do formiček na ořechy a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C do světle hněda.
Krém: Z pudinkového prášku a mléka uvaříme pudink a necháme ho prochladnout. Žloutky utřeme se změklým máslem a cukrem a do této hmoty vmícháme po částech vychladlý pudink.
Ořechy po vychladnutí vyklepneme z formiček a vždy dvě půlky ořechu slepíme k sobě krémem.
Načítám komentáře...