Plněné sušené švestky
Seznam surovin
- čokoládová poleva tmavá 100 gramů
- švestky sušené 30 kusů (bez pecek)
- mandle 30 kusů (loupané)
- perník 50 gramů (strouhaný)
- čokoláda mléčná 50 gramů
- víno portské 2 lžíce ((nebo rum))
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme strouhaný perník a za stálého míchání ho opražíme dokřupava. Nasypeme ho do mísy, přidáme portské víno nebo rum a rozpuštěnou mléčnou čokoládu a vypracujeme tuhou hmotu. Utvoříme z ní váleček a nakrájíme ho na 30 kousků.
Švestky opatrně podélně z jedné strany nařízneme a do každé vložíme váleček připravené hmoty. Vmáčkneme do něj celou oloupanou mandli a na závěr spoj namočíme do rozpuštěné tmavé čokoládové polevy a švestky necháme dobře ztuhnout.
Načítám komentáře...