Podvodnice s čokoládou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 170 gramů
- mléko 4,5 lžíce (vlažné)
- droždí 14 gramů
- cukr 1 kostka
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- poleva (čokoládová, tmavá a světlejší)
Postup přípravy
Droždí a kostku cukru rozmícháme ve vlažném mléce a vlijeme do mísy s prosátou moukou a špetkou soli. Přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo těsto zcela ponořené, a necháme asi 2 hodiny kynout.
Jakmile vykynuté těsto vyplave na hladinu, vyjmeme ho, osušíme a rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vykrojíme z něj kolečka nebo jiné drobné tvary (bez ostrých nebo tenkých okrajů, aby se při pečení nepřipalovaly), rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.
Cukroví necháme vychladnout, pak je ozdobíme rozehřátou tmavou a světlejší čokoládovou polevou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...