Polomáčené banánky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- máslo 250 gramů (změklé)
- cukr moučkový 80 gramů
- žloutek 1 kus
- marmeláda (rybízová na slepení)
- čokoláda hořká (na namáčení)
Postup přípravy
1. Změklé máslo smíchejte s moukou, cukrem a žloutkem a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte z něj kouli a nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici.
2. Připravte si mlýnek s nástavcem na sušenky – máte-li na výběr z tvarů, zvolte vlnky. Zchladlé těsto postupně tlačte do mlýnku, hotové pruhy odkládejte stranou.
3. Proužky rozkrájejte na kousky o délce 5 cm a přemístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte asi 10 minut. Banánky by neměly zhnědnout, jen se lehce zpevnit.
4. Polovinu vychladlých banánků pomažte marmeládou a přiklopte druhou polovinou. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a slepené banánky do ní namočte. Nechte okapat na mřížce.
Poznámka k receptu
Tohle je náš vánoční trumf – cukroví z běžných surovin není náročné na zdobení a nepotřebuje čas, aby se rozleželo. Ideální, když nestíháte, ale nechcete nic ošidit.
40 kusů
odležení 1 hodina
Načítám komentáře...