Pomerančová esíčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme změklé máslo s cukrem, vejcem a mlékem a vařečkou vše utřeme dohladka. Přidáme hladkou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a trochu pomerančové tresti a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.

Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malá esíčka (nebo jiné tvary). Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto upečeme dozlatova.

Upečené kousky těsta necháme vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu. Vychladlá esíčka namočíme z části v čokoládové polevě a necháme polevu ztuhnout.

Poznámka k receptu

Jednotlivé kousky můžete spojit po dvou pomocí rozpuštěné čokolády nebo pomerančové zavařeniny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...