Pomerančová esíčka
Seznam surovin
- máslo 200 gramů (změklé)
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- moučka škrobová 100 gramů
- cukr 100 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 8 lžic (vlažné)
- pomerančová tresť 1 lžička ((esence))
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme změklé máslo s cukrem, vejcem a mlékem a vařečkou vše utřeme dohladka. Přidáme hladkou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a trochu pomerančové tresti a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malá esíčka (nebo jiné tvary). Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto upečeme dozlatova.
Upečené kousky těsta necháme vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu. Vychladlá esíčka namočíme z části v čokoládové polevě a necháme polevu ztuhnout.
Poznámka k receptu
Jednotlivé kousky můžete spojit po dvou pomocí rozpuštěné čokolády nebo pomerančové zavařeniny.
Načítám komentáře...