Pudinkové cukroví
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 260 gramů
- tuk 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- pudinkový prášek jahodový 2 balení
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- tuk 25 gramů (na vymazání)
- čokoláda hořká 50 gramů (na ozdobu)
Postup přípravy
Změklý tuk utřeme s cukrem. Přidáme prosátou mouku smíchanou s pudinkovými prášky a práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
Větší formičky (například ve tvaru rohlíčků) vymažeme rozpuštěným tukem. Naplníme je kousky těsta, které do formiček vmáčkneme tak, aby v těstě byla mírná prohlubeň, protože při pečení těsto nabude. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 20 minut.
Upečené cukroví vyklopíme z formiček a po vychladnutí ho zčásti namočíme do rozpuštěné hořké čokolády a necháme ztuhnout.
Poznámka k receptu
Pudinkové cukroví nepotřebuje čas na rozležení, takže je můžete podávat na rozdíl od řady dalších druhů cukrovinek ihned po vychladnutí.
Načítám komentáře...