Pusinky
Seznam surovin
- cukr krupice 160 gramů
- bílek 4 kusy
- cukr moučkový 40 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Bílky, špetku soli a oba druhy cukru smícháme ve vhodné misce. Ponoříme ji do horké vodní lázně a směs vyšleháme do sněhu. Když drží pevně tvar, přendáme mísu do dřezu se studenou vodou a sníh dále prošleháváme do vychladnutí.
Připravenou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé pusinky.
Plech s pusinkami vložíme do trouby vyhřáté na 90 - 100 °C a pusinky sušíme asi 30 minut. Jakmile jdou pusinky snadno odlepit od papíru, jsou hotové.
Poznámka k receptu
Aby papír na plechu dobře držel, přilepte ho v každém rohu k plechu malou pusinkou sněhu.
Načítám komentáře...