Ricotta trojhránky s pistáciemi
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr krupice 120 gramů
- sýr Ricotta 110 gramů
- pistácie 70 gramů (vyloupané, nesolené)
- máslo 90 gramů (změklé)
- vejce 1 kus
- cukr moučkový 50 gramů
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- pistácie 2 lžíce (nastrouhané, extra zelené, na posypání)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, sodu, sůl a krupicový cukr, přidáme 60 g změklého másla a riccotu a vypracujeme hladké těsto. Čtvrtinu těsta oddělíme a vmícháme do ní nasekané pistácie, zbylé máslo a ušlehaný bílek s moučkovým cukrem.
Těsto bez pistácií rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj trojúhelníčky a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
Z pistáciového těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na plátky, každý zespodu potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou vody a přimáčkneme na trojúhelníček druhého těsta. Trojhránky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut. Pak trojhránky potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, posypeme zelenými pistáciemi a dopečeme při 150 °C dorůžova.
Načítám komentáře...