Rohlíčky vanilkové
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 160 gramů
- máslo 100 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů (mleté)
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 20 gramů
- tuk (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na obalení)
Postup přípravy
Z mouky, másla, mletých ořechů, žloutku a vanilkového cukru vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a necháme alespoň půl hodiny odpočinout v chladu.
Formičky na rohlíčky lehce vytřeme tukem a vtlačíme do nich kousky těsta. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 12 minut (podle velikosti formiček).
Upečené rohlíčky ihned vyklopíme z formiček, obalíme je v moučkovém cukru a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...