Rozinkové marokánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na pánvičku nasypeme krupicový cukr, přidáme máslo a za stálého míchání zahřejeme, až se cukr rozpustí. Směs odstavíme z ohně, přidáme mouku, med, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce, sušené mléko a vodu a vypracujeme hladkou hmotu.

Z připravené hmoty oddělujeme malé kousky a mokrýma rukama z nich utvoříme placičky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe (placičky se pečením ještě trochu zploští), vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut.

Upečené placičky necháme vychladnout a pak je otočíme, aby hladký povrch byl nahoře. Mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Hladké části placiček potřeme rozehřátou čokoládou, vidličkou v ní ještě vytvoříme vlnky a čokoládu necháme dobře zaschnout.

Poznámka k receptu

Místo nasekaných mandlí můžete do hmoty na marokánky přidat mandlové plátky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...