Rozinkové marokánky
Seznam surovin
- mandle 150 gramů (loupané)
- cukr krupice 130 gramů
- rozinky 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- ovoce kandované 30 gramů (nasekané)
- máslo 30 gramů
- mléko sušené 25 gramů
- voda 1 lžíce
- med 2 lžičky
- čokoláda mléčná (na ozdobení)
Postup přípravy
Na pánvičku nasypeme krupicový cukr, přidáme máslo a za stálého míchání zahřejeme, až se cukr rozpustí. Směs odstavíme z ohně, přidáme mouku, med, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce, sušené mléko a vodu a vypracujeme hladkou hmotu.
Z připravené hmoty oddělujeme malé kousky a mokrýma rukama z nich utvoříme placičky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe (placičky se pečením ještě trochu zploští), vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut.
Upečené placičky necháme vychladnout a pak je otočíme, aby hladký povrch byl nahoře. Mléčnou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Hladké části placiček potřeme rozehřátou čokoládou, vidličkou v ní ještě vytvoříme vlnky a čokoládu necháme dobře zaschnout.
Poznámka k receptu
Místo nasekaných mandlí můžete do hmoty na marokánky přidat mandlové plátky.
Načítám komentáře...