Rumové kostičky
Seznam surovin
- piškoty 300 gramů
- čokoláda bílá 200 gramů
- máslo 150 gramů (změklé)
- cukr moučkový 100 gramů
- mandle 100 gramů
- rum 3 lžičky
- cukr moučkový (na posypání válu)
- čokoláda bílá 200 gramů (na ozdobení)
- čokoláda hořká 50 gramů (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, opatrně ji rozpustíme ve vodní lázni a zlehka vmícháme do utřeného másla s cukrem. Piškoty rozdrobíme najemno nebo rozdrtíme válečkem. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme nadrobno. Piškoty a mandle vmícháme do máslové hmoty, na závěr přidáme rum, hmotu dobře promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladu.
Odleželou hmotu rozválíme na pocukrovaném válu na plát silný asi 1,5 cm. Nakrájíme ho ostrým nožem na menší čtverečky, vložíme je do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout a vychladit.
Bílou a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Vychlazené čtverečky přelijeme nejprve bílou čokoládou a necháme ji dobře ztuhnout. Z papíru na pečení vystřihneme trojúhelník, stočíme ho do kornoutku, naplníme hořkou čokoládou, na čtverečky nastříkáme ozdobné tenké linky a necháme opět v chladu ztuhnout.
Načítám komentáře...