Rýžovky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do vhodné misky nalijeme smetanu ke šlehání a přidáme tmavou čokoládu rozlámanou na kousky. Misku postavíme buď do kastrůlku s horkou vodou a zahřejeme za stálého míchání, až se čokoláda rozpustí, nebo ji vložíme do mikrovlnné trouby a opatrně zahřejeme. Pak přidáme med a máslo a nakonec přisypeme rýžové burisony a vše dobře promícháme.

Vhodný tácek vyložíme mikrotenovoou fólií, nalijeme na ni připravenou hmotu a rozetřeme ji po celé ploše ve stejně silné vrstvě. Povrch hmoty rovnoměrně posypeme černobílou čokoládovou rýží, zakryjeme ji mikrotenovou fólií, lehce přimáčkneme a vše necháme v chladu ztuhnout.

Ze ztuhlého plátu opatrně stáhneme vrchní fólii a hmotu nakrájíme ostrým nožem nejprve na proužky a ty pak ještě překrojíme na kratší kousky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...