Rýžovky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 100 gramů
- burisony 30 gramů (rýžové)
- smetana na šlehání 20 gramů
- máslo 5 gramů
- med 5 gramů
- čokoládové zdobení (černobílá "rýže", na posypání)
Postup přípravy
Do vhodné misky nalijeme smetanu ke šlehání a přidáme tmavou čokoládu rozlámanou na kousky. Misku postavíme buď do kastrůlku s horkou vodou a zahřejeme za stálého míchání, až se čokoláda rozpustí, nebo ji vložíme do mikrovlnné trouby a opatrně zahřejeme. Pak přidáme med a máslo a nakonec přisypeme rýžové burisony a vše dobře promícháme.
Vhodný tácek vyložíme mikrotenovoou fólií, nalijeme na ni připravenou hmotu a rozetřeme ji po celé ploše ve stejně silné vrstvě. Povrch hmoty rovnoměrně posypeme černobílou čokoládovou rýží, zakryjeme ji mikrotenovou fólií, lehce přimáčkneme a vše necháme v chladu ztuhnout.
Ze ztuhlého plátu opatrně stáhneme vrchní fólii a hmotu nakrájíme ostrým nožem nejprve na proužky a ty pak ještě překrojíme na kratší kousky.
Načítám komentáře...