Sádlovky II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 170 gramů
- sádlo 150 gramů (rozpuštěné)
- cukr moučkový 150 gramů
- kakao 60 gramů
- marmeláda 60 gramů (pikantní)
- mouka pšeničná hladká (na pomoučení vařečky)
Postup přípravy
Z hladké mouky, moučkového cukru, kakaa a rozpuštěného sádla vypracujeme jemné hladké těsto. Naplníme ho do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky.
Do středu každého kousku uděláme obráceným koncem vařečky namočeným do hladké mouky důlek, vše vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a opatrně pečeme asi 10 minut.
Upečené sádlovky necháme vychladnout a pak důlek v každé sádlovce naplníme pikantní marmeládou (například rybízovou nebo malinovou).
Načítám komentáře...