Šampaňské korzetky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 125 gramů
- máslo 60 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- žloutek 2 kusy
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- bílková poleva (na ozdobení)
- cukrářské zdobení (stříbrné perličky, na ozdobení)
- cukrářské zdobení (srdíčka, na ozdobení)
Na náplň:
- čokoláda bílá 100 gramů
- margarín 40 gramů
- cukr 40 gramů
- sekt 4 lžičky
- šťáva citronová 1 lžička
Postup přípravy
Z prosáté mouky, cukru, změklého másla, žloutků a špetky soli vypracujeme jemné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme alespoň 30 minut odležet v chladu.
Mezitím rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme margarín a cukr, za občasného míchání je necháme rozpustit a na závěr vmícháme sekt a citronovou šťávu a krém necháme vychladnout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, vykrájíme z něj srdíčka, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C do světle žluté barvy.
Po vychladnutí spojíme vždy dvě srdíčka krémem a bílou polevou na ně nastříkáme obrysy korzetu a šněrovačku. Přidáme knoflíčky z cukrových perliček a ozdobná cukrová srdíčka.
Načítám komentáře...