Šípkové preclíčky
Seznam surovin
- cukr moučkový 200 gramů
- ořechy 200 gramů (mleté, vlašské nebo lískové)
- skořice 1 špetka (mletá)
- zavařenina šípková (podle potřeby)
- cukr moučkový (na posypání prkénka)
- poleva (bílá (cukrová nebo citronová), na ozdobení)
Postup přípravy
V míse smícháme moučkový cukr s mletými ořechy a mletou skořicí a přidáme tolik šípkové zavařeniny, abychom mohli zpracovat hladké vláčné těsto.
Rozdělíme ho na malé kousky, které rozválíme na prkénku posypaném moučkovým cukrem do válečků silných asi jako tužka a stočíme je do tvaru preclíčků. Rozložíme je na vál nebo plato a necháme na teplém místě do druhého dne oschnout.
Na závěr preclíčky přestříkáme bílou polevou a necháme ji zaschnout.
Načítám komentáře...